Wednesday, October 24, 2012

BMW merancang loji di Brazil, dijadualkan untuk 2014BMW telah mengesahkan rancangan untuk membina sebuah kilang di selatan Brazil. Tertakluk kepada kelulusan akhir oleh kerajaan Brazil, pengeluaran harus bermula pada tahun 2014, memberikan peningkatan kepada 1,000 pekerjaan baru di tapak. Kapasiti pengeluaran akan menjadi kira-kira 30,000 kenderaan tahun dan jumlah pelaburan dalam tempoh beberapa tahun akan datang akan melebihi € 200 juta (RM800 juta).

Rundingan dengan kerajaan negeri Santa Catarina sudah dijalankan bagi lokasi kemudahan di bandar Joinville.

"Kami mengalu-alukan rangka kerja baru untuk pelaburan di Brazil, berdasarkan undang-undang 'Auto Inovar' baru-baru ini yang diguna pakai," kata BMW naib presiden dan pengarah jualan Ian Robertson pada mesyuarat dengan Presiden Brazil Dilma Rousseff di Brasilia.

"Brazil adalah pasaran dengan potensi yang amat besar. Dengan langkah ini, BMW Group memohon prinsip strategik 'pengeluaran berikut pasaran, yang telah terbukti berjaya dalam pasaran seperti Amerika Syarikat, China dan India. "

15.214 kenderaan BMW telah dijual di Brazil tahun lepas, mewakili kadar pertumbuhan hampir 54%. BMW Motorrad jualan juga meningkat sebanyak 55% pada tahun 2011 untuk mencapai sejumlah 5,442 motosikal.

Pasaran kereta Brazil adalah yang terbesar keempat di dunia, mengatasi hanya oleh orang-orang China, AS dan Jepun. Ia juga merupakan salah satu daripada pasaran kereta paling pesat berkembang.

0 comments:

Post a Comment